Top 5 HR-tendenser i 2025: Opbygning af en menneskecentreret, AI-drevet fremtid
HR



Sådan hjælper du neurodivergente medarbejdere med at trives på arbejdspladsen
At støtte neurodiversitet på arbejdspladsen er ikke kun et spørgsmål om inklusion - det handler om at sætte folk i stand til at yde deres bedste. Omkring 15 til 20 % af verdens befolkning er neurodiverse, hvilket betyder, at de oplever og interagerer med verden på forskellige måder. Alligevel følger mange arbejdsmiljøer stadig en model, der passer til alle, hvilket kan gøre det sværere for neurodivergente medarbejdere at trives.
Ved at foretage små, gennemtænkte ændringer kan organisationer bedre understøtte en bredere vifte af tænkestile - og drage fordel af de unikke perspektiver, som neurodivergente medarbejdere bringer med sig.

5 måder til at opnå succes i en aldersmæssigt diversificeret arbejdsstyrke
Med mindst fire generationer på arbejdspladsen administrerer arbejdsgivere i dag en meget forskelligartet arbejdsstyrke med vidt forskellige erfaringer, forventninger og måder at arbejde på. Selv om disse forskelle nogle gange kan skabe gnidninger, giver de også en unik mulighed: aldersdiversitet på arbejdspladsen bringer et væld af færdigheder, perspektiver og innovation til bordet.
HR-trends 2025: Fem måder at forblive menneskecentreret i en AI's tidsalder
I december 2024 identificerede vi de vigtigste tendenser, der vil forme vores branche i de kommende år. I serien HR Trends 2025 undersøger vi effekten af disse trends over tid og forklarer, hvordan arbejdsgivere kan tage dem til sig.
Top 5 HR-tendenser i 2025: Opbygning af en menneskecentreret, AI-drevet fremtid
På vej ind i 2025 står HR-professionelle over for et landskab i hastig udvikling, hvor kunstig intelligens, krav til arbejdsstyrken og bæredygtighed kommer til at spille en stadig større rolle. Hvordan afbalancerer vi AI's potentiale med menneskelige evner og styrker? Hvilke rammer sikrer ansvarlig brug af AI? Og hvordan kan HR imødekomme stigende forventninger i en faldende arbejdsstyrke, samtidig med at man arbejder på at integrere bæredygtighed i kernepraksis?

Spørgsmål og svar om AI til HR
Under vores webinar "AI for HR - fra teori til praksis" modtog vi mange spørgsmål om emnet og besvarede nogle af dem på webinaret. Dette er en artikel, hvor vi forsøger at besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål om AI til HR og løn, og hvordan man kommer i gang. Vi bad webinarets talere, Patrik Reman, HR- og ledelseskonsulent, og Magnus Eklöv, Business Solution Manager hos SD Worx, om at hjælpe med at besvare nogle af spørgsmålene.
Hvorfor er løngennemsigtighed vigtigt?
Løngennemsigtighed er mere end blot et buzzword; det er en vigtig del af en retfærdig og ligestillet arbejdsplads. Ifølge vores forskning er intern lighed (36 %) og løngennemsigtighed (35 %) blandt de største udfordringer, som arbejdsgivere står over for på belønningsområdet. På trods af disse udfordringer er kun 37 % af medarbejderne tilfredse med gennemsigtigheden i deres virksomheds belønningspolitik, og kun 39 % er tilfredse med kommunikationen om denne politik og eventuelle ændringer i den. Derudover mener kun 43 % af medarbejderne, at deres lønpakke er retfærdig sammenlignet med andre i virksomheden. Disse statistikker fremhæver et markant og bekymrende hul mellem arbejdsgivernes intentioner og medarbejdernes opfattelser.
Hvor skal man starte for at opnå løngennemsigtighed?
At komme i gang med løngennemsigtighed betyder, at man starter med klar og åben kommunikation om virksomhedens belønningspolitikker. Selvom mange virksomheder allerede arbejder på dette, er der stadig meget plads til forbedring. Vores forskning viser, at færre end to tredjedele af arbejdsgiverne er helt opdaterede på de juridiske regler om løngennemsigtighed, som bør være grundlaget for jeres tilgang. Så hvor står din virksomhed i forhold til resten?

Tjekliste til belønningsstrategi
Er du klar til at designe en belønningspakke, der virkelig motiverer dit team? Vores enkle tjekliste fører dig gennem hvert trin - fra udarbejdelse af idé og markedsundersøgelse til tilpasning af fordele og sikring af compliance. Følg trinene for effektivt at opbygge en strategi, der stemmer overens med din virksomheds mål og opfylder dine medarbejderes behov.

Guide til belønningsstrategi
Udnyt potentialet i dit belønningsprogram med vores detaljerede trin-for-trin-guide. Den er designet til at give klare og brugbare instruktioner og vil hjælpe dig med at navigere i hver fase og nå dine mål effektivt.

Løngennemsigtighedsregler for 2026
I takt med at EU nærmer sig implementeringen af direktivet om løngennemsigtighed, forbereder virksomheder og medarbejdere i Danmark sig på betydelige ændringer inden 2026. Direktivet har til formål at håndhæve principperne om ligeløn i hele EU og fremme en mere åben lønstruktur, der kan hjælpe med at fjerne lønforskelle og forbedre ligestillingen mellem kønnene på arbejdspladsen. I denne blog undersøger vi, hvad de nye love indebærer, hvordan de vil blive implementeret i Danmark, og hvad det betyder for både arbejdsgivere og arbejdstagere.
Løngennemsigtighedsdirektivet er resultatet af mange års forhandlinger og samarbejde mellem Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Rådet. Direktivet blev først foreslået i 2021, men blev færdiggjort i slutningen af 2022 og skal formelt vedtages og integreres i dansk lovgivning inden udgangen af 2026. Direktivet indfører flere vigtige forpligtelser, der skal sikre lige løn for mænd og kvinder, der udfører samme arbejde eller arbejde af samme værdi.

ESG and HR - Creating a culture promoting sustainability
Webinar om miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) og HR. I takt med at organisationer stræber efter langsigtet bæredygtighed og overholdelse af nye ESG-standarder, spiller HR-professionelle en afgørende rolle i at forstå, håndtere disse udfordringer.

AI til HR - fra teori til praksis
Hvordan kan AI strømline arbejdsprocesserne i HR? I dette webinar vil vi forsøge at forklare, hvordan du kan begynde at bruge AI effektivt og frigøre tid og ressourcer for dine medarbejdere. Vi gennemgår, hvordan man laver en behovsanalyse, automatiserer manuelle processer, kommer i gang med et pilotprojekt, og hvordan man tester og evaluerer - fra teori til praksis.