1. Home>
  2. Blog>
  3. HR>
Vad betyder SD Worx?

Hvad betyder SD Worx?

Vidste du, at SD Worx har over 75 års erfaring med løn- og HR-arbejde? Det hele startede i 1945, ved afslutningen af Anden Verdenskrig. I den kaotiske tid havde den belgiske regering brug for hjælp, og SD Worx blev grundlagt. I dag støtter SD Worx virksomheder i over 150 lande og findes i 26 lande. Hvad er hemmeligheden bag denne succeshistorie?

Verden har ændret sig meget, siden SD Worx blev grundlagt, og det samme har udfordringerne i forbindelse med HR – og lønadministration. 

- SD Worx har altid støttet andre, lige fra dag ét. Da Anden Verdenskrig sluttede, skulle samfundet genopbygges. For at hjælpe arbejdsgiverne med de eksisterende administrative forpligtelser blev en sikkerhedslov indført i Belgien", forklarer Piet Vandenbussche, Business Unit Manager hos SD Worx.  

SD Worx blev derefter oprettet som en virksomhed, der blev godkendt af regeringen.  

I dag tilbyder SD Worx sine løn- og HR-tjenester i hele verden. Den moderne teknologi og de smarte løsninger har altid kunden, arbejdsgiveren og medarbejderen i tankerne. 

Hvad står navnet SD Worx for? 

Navnet SD Worx er forbundet med virksomhedens rødder i Belgien og dens succes på den globale scene.  

- I 1945 hed vi Sociale Dienst VEV, deraf forkortelsen "SD" i SD Worx. Navnet er hollandsk og Sociale Dienst står for “social service”. Det, vi tilbød dengang og nu, er at hjælpe arbejdsgivere med alt, hvad der har med HR, løn og specifikt personale at gøre. Da vi udvidede og skulle bruge flere sprog i vores kommunikation, ændrede vi vores navn til SD Worx, forklarer Piet. 

SD Worx støtter mangfoldighed 

Udfordringerne i forbindelse med lønadministration er ikke de samme i alle lande. Lokale regler og love påvirker behovet for administration. Så hvordan fik SD Worx mod og kraft til at vokse på det globale marked? 

- Det er takket være vores kunder. Da de voksede internationalt, ville de have os til at følge med, og det gjorde vi," siger Tania. 

Men at arbejde med løn og HR på internationalt plan kræver lokale eksperter. 

- Hvert europæisk land står over for forskellige udfordringer. Hos SD Worx ser vi ikke denne mangfoldighed som et problem. Vi støtter mangfoldigheden og værdsætter forskellene," siger Tania. 

I dag er SD Worx etableret i 20 lande og har et netværk, der dækker 150 lande i hele verden. For at vokse på disse markeder har SD Worx opkøbt virksomheder inden for HR- og lønadministrationssektoren. Den seneste er Aditro i Norden. 

- Vi vælger kun virksomheder med en forretningsfilosofi, der ligner vores," siger Piet. Aditro har altid sat mennesket og teknologi i centrum. Deres lokale ekspertise kombineret med vores muligheder som en stor virksomhed giver os redskaberne til at hjælpe vores kunder med at udvide og vokse uden for landets grænser, når de ønsker det. 

Målet: at blive nummer et i Europa

SD Worx har altid taget nye udfordringer op ved hjælp af den nyeste teknologi. I 1965 var virksomheden den første til at bruge computere til at hjælpe store organisationer med deres lønadministration. I dag tilbyder virksomheden smarte løsninger på tværs af nationale grænser. 

- Vi har et HR-system, der fungerer problemfrit på tværs af flere lande, så du kan bruge den samme grænseflade og de samme dashboards til alle medarbejdere, uanset hvilket land de arbejder fra. Det er en drømmeløsning for virksomheder med flere hovedkvarterer i Europa," siger Piet. 

SD Worx' mål er at blive nummer et i Europa, og fremtiden ser lys ud. 

- Vores slogan "For life, for work" betyder, at vi hjælper virksomheder med at vokse og får medarbejderne til at trives, siger Tania. Vi har hjulpet mennesker i de sidste 75 år og er stolte over fortsat at gøre dette, både i dag og i fremtiden.