1. Home>
 2. Blog>
 3. HR>
AI-symbol med laptop i bakgrunden

AI i HR - at navigere i overgangen

Hvordan kan HR-ledere tilpasse sig og præstere under AI-revolutionen? For nylig delte SD Worx' HR-evangelist Jan Laurijssen sine tanker om emnet i foredraget "Mellem håb og Hype", hvor han forklarede AI's voksende rolle på arbejdspladsen. Her har vi opsummeret fem vigtige konklusioner fra foredraget.

  1. Medarbejderne er uenige om fordelene ved AI

  Jan afslørede, at når han møder folk ansigt til ansigt i hele Europa, bemærker han en klar kløft i synet på AI. Nogle er begejstrede for mulighederne, mens andre enten er forsigtige eller usikre på, hvad AI egentlig betyder for deres daglige arbejde. Dette viser tydeligt en informationskløft og understreger behovet for omfattende træning for at hjælpe medarbejderne med at forstå mulighederne ved AI.

   2. AI starter en revolution på arbejdspladsen

   Jan bemærker, at organisationer som OECD allerede har anerkendt den stigende tilstedeværelse af AI i vores jobs. Han siger, at omkring 27% af jobbene kan forsvinde i de kommende år på grund af digitale fremskridt, herunder AI. Men det er vigtigt også at overveje, hvor mange jobs AI kan skabe. For HR-chefer betyder det, at det ikke kun er vigtigt at hjælpe medarbejderne med at forstå AI, men også at hjælpe dem med at kvalificere eller udvikle sig, om nødvendigt, så de kan trives i en AI-drevet fremtid.

    Webinar: AI and HR - between hope and hype

     Lær at navigere i AI

     3. HR's daglige arbejde kommer til at se meget anderledes ud

     Jan kom ind på de mange forskellige måder, hvorpå AI ændrer HR, herunder at finde og ansætte nye medarbejdere, organisere arbejdet baseret på færdigheder og hjælpe medarbejderne med at vokse i deres karriere. Han introducerede også begrebet "algoritmisk HRM", som henviser til AI, der muliggør bedre beslutningstagning og automatisering af HR-aktiviteter gennem sofistikeret dataanalyse og algoritmiske handlinger.

     Tip. Mere om AI og HR - Hvordan generativ AI kan påvirke medarbejderrejsen

      4. AI's muligheder har deres egne udfordringer

      Jans tale gjorde det klart, at AI giver mange fordele, såsom at gøre HR-processer mere effektive, forbedre medarbejder- og kundeoplevelsen og træffe bedre beslutninger. Han ignorerede dog ikke udfordringerne og diskuterede spørgsmål om bias, integritet og det tveæggede sværd med jobskabelse og -ødelæggelse. Han understregede vigtigheden af at have en afbalanceret tilgang til brugen af AI, med det rette fokus på gennemgang, tilsyn og løbende læring.

       5. Det er tid for HR-cheferne til at handle

       Jan afsluttede sin tale med at opfordre HR-cheferne til at gentænke deres roller radikalt, nu hvor AI-revolutionen er i gang. Han henviste til Dave Ulrichs model, som går ind for at integrere AI og people analytics i HR-rammeværket. Budskabet var klart: For HR-medarbejdere er det nu tid til at omfavne AI, forstå dens konsekvenser og forberede sig på dens udfordringer, så man kan udnytte den fuldt ud til at opbygge en stabil og dynamisk arbejdsstyrke. For at citere Jan Laurijssen: "Det er et godt tidspunkt at være i HR".

        Vil du vide mere om AI og HR?

        Lær mere om, hvordan du navigerer, nu hvor AI for alvor er på vej ind på arbejdspladsen.

        I vores webinar den 10. april vil Jan Laurijssen, HR-konsulent og researcher hos SD Worx, forsøge at udrede de mange forskellige hypoteser og antagelser omkring AI's indtog i HR-verdenen.