1. Home>
 2. Blog>
 3. Lønkompasset 2024>
Payroll Navigator Milestone 2 Blog 2 DK.png

Hvordan opretholder jeg lønoverholdelse, når min virksomhed ekspanderer?

Sikkerhed for løndata er i øjeblikket den største investering, danske virksomheder foretager, når det gælder lønadministration. Selvbetjeningssystemer til arbejdsgivere kommer på en tæt andenplads.

  I takt med at virksomheder udvider deres arbejdsstyrke og går ind på nye internationale markeder, vokser udfordringen og vigtigheden af at overholde lønreglerne eksponentielt. Det er ikke bare et spørgsmål om at krydse af i forhold til reglerne; som vores nye undersøgelse viser, udgør det den største investering i lønadministration for mange virksomheder. Lige efter kommer investeringer i at styrke løndatasikkerheden, hvilket er et kritisk aspekt i betragtning af løndataenes følsomme karakter. Disse investeringer er grundlæggende for at beskytte din virksomhed mod økonomiske sanktioner og beskytte medarbejderdata mod brud.

   Hvad dataene afslører

   Når virksomheder vokser, især efter 500 ansatte, ændrer forholdet mellem lønmedarbejdere og ansatte sig ofte dramatisk. Dette skift kan potentielt forstærke arbejdsbyrden og introducere compliancerisici, hvis det ikke håndteres korrekt. HR-ledere skal anerkende disse ændringer og planlægge i overensstemmelse hermed. Uanset om det drejer sig om at styrke teamet, integrere avancerede softwareløsninger eller søge ekstern støtte, er proaktiv planlægning nøglen til at mindske risici og sikre compliance midt i lønkompleksiteten.

   Ud over teknologi er det afgørende at investere i omfattende compliance-support. Det omfatter løbende uddannelse af lønmedarbejdere - en investering, som hver fjerde arbejdsgiver foretager ifølge vores resultater.  Derudover er det vigtigt at søge rådgivning fra compliance- og juridiske eksperter og muligvis engagere specialiserede rådgivere til internationale love. Disse skridt sikrer, at compliance er integreret i lønprocessen og ikke blot en eftertanke.

    Abdelkader Berramdane
    Lige nu muliggør AI automatiske opdateringer af lønsystemer, når nye love træder i kraft, hvilket sikrer overholdelse uden manuel indgriben. Fremtidige anvendelser kan omfatte prædiktive compliance-analyser, som kan forudse potentielle compliance-overtrædelser, før de sker.
    Abdelkader Berramdane
    Abdelkader Berramdane , Head of Legal Services France , SD Worx

    Når compliance kræver forandring

    For mange virksomheder kræver det systemiske ændringer at opnå ægte løncompliance. Det kan indebære en omstrukturering af lønafdelingen, integration af nye roller, der udelukkende fokuserer på compliance, eller endda en ændring af virksomhedskulturen, så compliance prioriteres på alle niveauer. Sådanne systemiske ændringer hjælper med at integrere compliance i den daglige drift.

    Når virksomheder ekspanderer internationalt, kan konsolidering af lønfunktioner med færre, mere kompetente partnere strømline driften og forbedre overholdelsen.  At vælge partnere, der er i stand til at navigere i lønninger i flere lande under forskellige regler, kan føre til strømlinede processer, omkostningseffektivitet og mere klare kommunikationskanaler.

     Fremtidssikring af lønoverholdelse

     Det er især vigtigt at anerkende den centrale rolle, som kunstig intelligens (AI) spiller i moderne lønoverholdelse, især når det drejer sig om at overvåge lovgivningen og implementere nødvendige ændringer. Som vores forskning viser, er det i øjeblikket den mest almindelige grund til, at AI bruges til lønadministration. Lige nu muliggør AI automatiserede opdateringer af lønsystemer, når nye love træder i kraft, hvilket sikrer overholdelse uden manuel indgriben. Fremtidige anvendelser kan omfatte prædiktive compliance-analyser, som kan forudse potentielle compliance-overtrædelser, før de sker.

      Skalerbar lønoverholdelse

      For HR-ledere afhænger skalerbarheden i lønoverholdelse af tre vigtige strategier:

      • Kontinuerlig læring: Tilskynd til løbende uddannelse i compliance-relaterede udviklinger, især i internationale sammenhænge.
      • Udnyttelse af teknologi: Udnyt kraften i AI og robuste lønsystemer til at automatisere og strømline compliance-processer.
      • Stærke partnerskaber: Dyrk relationer med eksterne eksperter, der kan give indsigt og støtte i compliance-spørgsmål på tværs af forskellige jurisdiktioner.

       Vil du have flere ekspertråd om de største lønspørgsmål?

        Besøg Lønkompasset 2024
        Abdelkader Berramdane

        Abdelkader Berramdane

        Head of Legal Services France