1. Home>
 2. Blog>
 3. Lønkompasset 2024>
Payroll Navigator Milestone 3 Blog 1 DK.png

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger lønteknologi?

Den største lønudfordring for danske virksomheder er stadig nøjagtigheden af lønbehandlingen.

  I en tid, hvor driftseffektivitet omsættes direkte til konkurrencefordele, kan betydningen af at vælge den rigtige lønteknologi ikke overvurderes. For HR-ledere er det afgørende at kunne håndtere lønudfordringer for at nå organisationens mål. Alligevel er det opsigtsvækkende, at europæiske virksomheder konsekvent angiver hastighed og effektivitet i lønbehandlingen som deres største lønudfordring.  Denne udfordring er især akut for mellemstore virksomheder, der er fanget mellem begrænsningerne i små løsninger og de uopnåelige avancerede systemer, som større virksomheder foretrækker. At finde den perfekte lønteknologi, der bygger bro over denne kløft, er afgørende for deres succes.

   Hvorfor den rigtige lønteknologi er vigtig

   Strategiske lønmål, som f.eks. omkostningsreduktion, forbedret nøjagtighed og optimering af udnyttelsen af menneskelige ressourcer, er afgørende for organisationens succes, men opnåelse af dem afhænger af driftseffektivitet. Den ideelle lønteknologi bør forbedre disse operationer og gøre vigtige opgaver både hurtigere og mere pålidelige. På den måde frigør den værdifulde ressourcer og gør det muligt for HR-ledere at fokusere på at drive strategiske initiativer i stedet for at gå op i administrative detaljer.

    To trin til succes med lønteknologi

    Når det drejer sig om at vælge den rigtige lønteknologi, er der to kritiske trin, der baner vejen til succes. Det første er at vide, hvad man har brug for - før man går i gang med de mange muligheder, skal HR-ledere først forstå deres strategiske lønudfordringer, både de nuværende og de fremtidige. Hvilke udfordringer vil have den største indvirkning på virksomhedens vækst? Ved at identificere disse prioriteter skabes forudsætningerne for en informeret beslutningstagning. For det andet er det vigtigt, at du gør dit forarbejde og undersøger muligheder, der er anerkendt af brancheeksperter og kolleger. Se demoer, vurder gennemsigtigheden i priserne, og undersøg brugeranmeldelser for at sikre, at der er overensstemmelse med din organisations behov og værdier.

     Funktioner, man skal kigge efter i lønteknologi

     Derefter bør HR-ledere overveje flere nøglefaktorer:

     • Brugervenlighed: Teknologien skal være intuitiv og nem at bruge, så man minimerer oplæringstid og fejl.
     • Integrationsmuligheder: Problemfri integration med andre HR-systemer er afgørende for et sammenhængende teknologisk økosystem.
     • Skalerbarhed: Når virksomheder vokser, skal deres lønteknologi vokse med dem og kunne rumme et stigende antal medarbejdere og mere komplekse lønkonfigurationer.
     • Funktioner til overholdelse af regler: Med de forskellige lønregler i de europæiske lande skal teknologien automatisk understøtte overholdelse af reglerne og reducere risikoen for sanktioner.
     • Support og pålidelighed: Pålidelig kundesupport og robust systemydelse er afgørende for at løse eventuelle problemer hurtigt og sikre kontinuerlig drift.
     • Rapportering og analyse: Avancerede rapporteringsfunktioner kan give indsigt i lønarbejdet og understøtte strategiske beslutninger og driftsforbedringer.
     • Datasikkerhed: Det er vigtigt at sikre robuste datasikkerhedsforanstaltninger, så prioriter lønteknologi, der lever op til strenge standarder, herunder krypteringsprotokoller, adgangskontrol og regelmæssige sikkerhedsrevisioner.
     • Selvbetjeningsfunktioner: Vælg teknologi, der tilbyder selvbetjeningsfunktioner - det strømliner lønnen og øger tilfredsheden, reducerer HR's arbejdsbyrde, forbedrer datanøjagtigheden og styrker medarbejderne.
      Tilman Rotberg
      Strategiske lønmål, som f.eks. omkostningsreduktion, forbedret nøjagtighed og optimering af udnyttelsen af de menneskelige ressourcer, er afgørende for organisationens succes, men for at nå dem er det vigtigt, at driften er effektiv. Den ideelle lønteknologi bør forbedre disse operationer og gøre vigtige opgaver både hurtigere og mere pålidelige.
      Tilman Rotberg
      Tilman Rotberg, Global Portfolio Go-To-Market Director, SD Worx

      At bringe det hele sammen

      Det ultimative mål med lønteknologi er problemfri drift og optimering af alle aspekter af lønbehandlingen. Det omfatter automatisering af standardberegninger, sikring af nem adgang til lønregistreringer og forenkling af rapportering ved årets udgang. For ikke at nævne, at et ubesværet system skal integreres flydende med den bredere HR-teknologiske stak, hvilket letter dataflowet og reducerer behovet for manuel dataindtastning. Målet er at minimere den tid, HR-medarbejderne bruger på lønbehandling, og reducere manuelle indgreb og dermed mindske antallet af fejl og øge den samlede effektivitet.

      I bund og grund er det at vælge den rigtige lønteknologi en strategisk nødvendighed med vidtrækkende konsekvenser for organisationens effektivitet og compliance. Det er vigtigt at evaluere potentielle lønsystemer grundigt i forhold til kriterierne brugervenlighed, integrationsmuligheder, skalerbarhed, compliance-support, systempålidelighed og analytisk dybde. Ved at vælge en løsning, der virkelig opfylder disse behov, kan du ikke kun overvinde de nuværende driftsudfordringer, men også lægge et fundament for fremtidig vækst og strategisk succes.

       Vil du have flere ekspertråd om de største lønspørgsmål?

        Besøg Lønkompasset 2024
        Tilman Rotberg

        Tilman Rotberg

        Global Portfolio Go-To-Market Director