1. Home>
 2. Blog>
 3. Lønkompasset 2024>
Payroll Navigator Milestone 1 Blog 2 DK.png

Er SaaS Payroll den bedste løsning for min virksomhed?

23 % af de danske virksomheder bruger en SaaS-lønløsning fra en ekstern leverandør.

  Lønudbetaling kan ikke ske uden en eller anden form for teknisk indgriben, selv om det bare er en lommeregner. Så naturligvis er HR-området overfyldt med en bred vifte af teknologiske løsninger til lønudbetaling. Det kan være så overvældende, at nogle virksomhedsledere måske føler sig mere sikre ved at holde sig til Excel på trods af dets begrænsede funktionalitet. Men det gode ved dette væld af lønteknologi er, at det giver dig muligheder, så du kan vælge præcis, hvor involveret eller hands-off du er, når det kommer til den tekniske side af sagen. 

   Forståelse af SaaS-løn

   SaaS står selvfølgelig for 'Software as a Service': 'Software' er specifikt nok, men 'Service'-elementet kan være sværere at definere. Når du investerer i SaaS-løn, køber du et stykke teknologi, der gør det muligt for dine medarbejdere at køre deres egen lønningsliste. Selve softwaren skal være effektiv og nem at bruge, og leverandørens service skal gøre det muligt, hvad enten det er gennem omhyggeligt planlagt onboarding, omfattende træningsmaterialer, personlig teknisk support eller ideelt set alt det ovenstående. Men i sidste ende gør du meget mere selv, når du kun bruger SaaS-løn.

    SaaS eller Managed Payroll?

    Vores undersøgelse viser, at europæiske organisationer af alle størrelser er ret blandede i deres tilgang til lønsoftware. Respondenterne dækker hele spektret fra at bygge en skræddersyet løsning in-house til helt at outsource lønudbetalingen. Omkring halvdelen befinder sig et sted i midten og afbalancerer brugen af lønteknologi med Managed Payroll Services (MPS). Hvor SaaS giver dig

    mulighed for at tage større kontrol over lønnen, tager MPS mere arbejde ud af dine hænder. Så hvis du vælger at arbejde meget med MPS, vil det sandsynligvis virke dyrere end at investere i SaaS. Men det er værd at huske på, at SaaS-løn kun kan være effektiv, hvis du ansætter specialiserede medarbejdere til at administrere den. 

     Hvornår skal man vælge SaaS?

     Når du skal beslutte, om SaaS Payroll er den bedste løsning til din virksomheds behov, skal du først overveje dine strategiske prioriteter sammen med dine interne muligheder. Antallet af medarbejdere på din lønningsliste er en vigtig faktor, men du bør også se fremad og sikre, at du vælger en skalerbar løsning, der kan vokse med din virksomhed. Her brillerer SaaS-lønninger, da de normalt er designet med skalerbarhed i tankerne. Det er også særligt attraktivt for organisationer, der prioriterer fjernarbejde eller opererer fra flere lokationer, da du kan få adgang til SaaS-løn fra hvor som helst med en internetforbindelse.

      Bart Jonkers
      Hvor SaaS giver dig mulighed for at tage større kontrol over lønudbetalingen, tager MPS mere arbejde ud af dine hænder. At vælge at arbejde meget med MPS kan virke dyrere end at investere i SaaS. Men det er værd at huske på, at SaaS-løn kun kan være effektiv, hvis du ansætter specialiserede medarbejdere til at administrere den.
      Bart Jonkers
      Bart Jonkers, Director International Service Delivery, SD Worx

      Hvad dataene afslører

      Det er interessant at bemærke, at SaaS ifølge vores nye data er mest populært i virksomheder med 100-499 ansatte. I denne størrelse er SaaS mere populært end noget andet lønadministrationssystem. Mindre virksomheder er mere tilbøjelige til at outsource hele lønudbetalingen til en tredjepart, og når de er meget små, er denne tredjepart som regel en revisor. Fordelene ved SaaS bliver tydeligere, når man når en større SMV-størrelse, hvor man sandsynligvis har udviklet en vis intern ekspertise inden for løn og kan håndtere flere lønrelaterede opgaver selvstændigt. Det er også ofte på dette tidspunkt, at organisationer begynder at indse fordelene ved en mere sofistikeret lønadministration, og derfor begynder de at lede efter måder at personliggøre og tage større kontrol over processen.

      Uanset hvilket vækststadie din virksomhed befinder sig på, er der dog to ord, der altid bør være i tankerne, når du vælger, hvordan du vil administrere lønnen: medarbejderoplevelse. At sørge for, at folk bliver betalt effektivt, er en central del af arbejdsglæden, og det betyder ikke bare, at man skal sørge for, at de får det rigtige beløb på den rigtige dag. Det handler om at skabe et lønadministrationssystem, der er nemt at bruge og pålideligt, tilgængeligt, men sikkert, og som integreres problemfrit med resten af dit HR-økosystem.

       Vil du have flere ekspertråd om de største lønspørgsmål?

        Visit the Payroll Navigator 2024
        Bart Jonkers

        Bart Jonkers

        Director International Service Delivery