1. Home>
 2. Blog>
 3. Løn>
Com_blog_global_1200x800

På vej ud i verden? Her er 5 fordele ved at outsource din lønadministration

I denne stadig mere globaliserede verden er der en lang række muligheder for virksomheder at udforske. For virksomheder, der ønsker at udvide deres internationale rækkevidde, er lønadministrationen en af de største overvejelsesfaktorer. At operere i flere lande har sine udfordringer: Hvert land har sine egne lokale lovkrav, og det er afgørende at overholde disse for at bevare både omdømme og indtjening. 

  At finde en "global" balance

  Udtrykket "global lønningsliste" er ikke en one size fits all-løsning, som det ofte antages, men en centraliseret forretningsafdeling - en misforståelse, som lønningseksperter og HR-teams er nødt til at tackle ved at gøre det klart, at udtrykket "global lønningsliste" omfatter både globale og lokale markedsmuligheder.

  Uden viden om det lokale marked, forståelse for lovgivningen og et værktøj, der kan imødekomme de lokale lønbehov, kan den perfekte globale model ganske enkelt ikke eksistere.

   Omkostningskontrol

   Det kan være dyrt at ekspandere uden for grænserne, og når man taler om omkostningskontrol på globalt plan, er der behov for en finansiel model:

   • De reelle omkostninger ved at drive en række forskellige løsninger og tjenester pr. land
   • De potentielle omkostninger ved at styre de risici, der er forbundet med dårlig kontrol og manglende end-to-end synlighed

   For at mindske udfordringerne, er outsourcing en anden model til omkostningskontrol, som kan give en organisation mulighed for at betale  efter behov og til lavere omkostninger.  Når man kombinerer dette med de besparelser, der følger af konsolidering og automatisering, vil en organisation være langt bedre i stand til at sikre omkostningskontrollen.

    Forbedret nøjagtighed

    Fejl i lønregistreringen kan være enormt skadelige for en virksomhed. Når det drejer sig om globalisering, er det sandsynligt, at du skal forholde dig til forskellige skatteregler og lønsystemer. Medmindre du er fuldt opgraderet, har et automatiseret system og dygtige lønmedarbejdere, som løbende følger de utroligt komplekse regler, der gælder på forskellige markeder, kan din lønafdeling sandsynligvis ende med at begå fejl.

    Med en velrenommeret lokal løntjenesteudbyder er der langt mindre sandsynlighed for at blive offer for en fejl end ved at håndtere lønprocesserne internt.

     Øget pålidelighed

     At operere på globalt plan betyder, at du skal øge din arbejdsstyrke på tværs af flere lande og endda kontinenter. Selv om dine medarbejdere er meget dygtige, er der altid en risiko for, at en af dem bliver syg eller er på ferie. Selv den mindste ændring i rutinerne kan give lønafdelingerne problemer. Med kontorer over hele verden er det afgørende at sikre, at organisationens output ikke påvirkes. Outsourcing af lønadministrationen er en sikker måde at sikre, at intet ændres uanset sygdom eller ferie. Det sparer også enorme mængder tid og giver tryghed, simpelthen fordi du ikke behøver at hjælpe nye medarbejdere med at sætte sig ind i dit lønsystem.

      GDPR? Tjek!

      At operere på globalt plan betyder normalt også at have personalets oplysninger i filer over hele verden, hvilket potentielt udsætter dig selv for mulige sofistikerede cyber angreb eller GDPR-overtrædelser. Da finansielle oplysninger er en central del af lønningsafdelingens registrering, er det vigtigt, at alle dele af din virksomhed er forberedt på og i stand til at forsvare sig solidt mod angreb. For at gøre dette skal din virksomhed implementere den rette infrastruktur: Nogle virksomheder har simpelthen ikke ressourcerne til at sikre, at oplysningerne holdes sikre. Outsourcing til en løntjeneste betyder, at du får gavn af branchespecifikke teknologier, der kan forhindre sådanne angreb.

      Virksomheder skal overveje HR- og løntjenester som en vigtig del af deres globaliseringsrejse: International ekspansion kan være skræmmende og indebærer adskillige kompleksiteter, så outsourcing kan være en fordelagtig løsning for enhver organisation, der ønsker at reducere omkostningerne og forbedre de overordnede processer. Ved at stole på den kombinerede lokale og globale ekspertise hos en velrenommeret leverandør af løntjenester kan virksomheden slappe af i visheden om, at den er i sikre hænder, når det drejer sig om at opnå en effektiv global lønregistrering.

       SD Worx er den førende leverandør af People Solutions med europæiske rødder og global rækkevidde. Vores internationale People Solutions hjælper virksomheder og HR med at tilpasse sig til den nye arbejdsverden. I løbet af vores 75-årige historie har vi opnået en ekstraordinær stor ekspertise inden for løn, HR, skat og juridiske spørgsmål overalt i verden. I dag stoler mere end 76.000 store og små organisationer rundt om i verden på vores ekspertise.

        Oplev vores internationale løsninger