1. Home>
 2. Blog>
 3. Løn>
Människa med papper

Et kig på fradragsberettigede repræsentationsudgifter

Lad os dykke ned i de indviklede regler omkring repræsentationsudgifter og forsøge at forstå, hvad der kan trækkes fra, og hvor grænserne går. En verden af forretningsforbindelser og udgifter kan virkelig være forvirrende, og det er vigtigt at have et godt greb om disse ting.

  Forståelse af repræsentationsudgifter

  Lad os først få afklaret, hvad repræsentationsudgifter er. I henhold til skattereglerne er det de omkostninger, der er forbundet med at indgå forretningsaftaler eller forbedre forholdet til en virksomheds forretningsforbindelser. Begrebet forretningsforbindelser er bredt og omfatter kunder, leverandører, forhandlere, agenter, advokater, revisorer, konsulenter og rådgivende ingeniører - alle, der ikke er på virksomhedens lønningsliste. 

   Almindelige repræsentationsudgifter:

   • Måltider
   • Spisning på restauranter
   • Drikkevarer
   • Gaver til forretningsforbindelser og deres familier
   • Jubilæer
   • Fødselsdage og forretningsindvielser
   • Underholdning og forlystelser
   • Rejser
   • Udflugter og ferieophold

   Det er dog vigtigt at huske, at disse udgifter skal have en klar forretningsmæssig begrundelse.

    Understøttelse af din position

    Hvis skattemyndighederne undersøger dine repræsentationsudgifter, er her nogle forslag til at styrke din position:

    1. Når du giver gaver, skal du sikre dig, at fakturaerne indeholder modtagerens navn, adresse, formålet med gaven og datoen, hvor den blev givet, især når der er tale om unikke gaver af høj værdi.
    2. Når det gælder arrangementer og sammenkomster, skal de have en klar forretningsforbindelse. For at arrangementer skal være fradragsberettigede, skal størstedelen af deltagerne være forretningsforbindelser, og familie og venner skal holdes på et minimum. Udgiftsbilag for arrangementer skal indeholde oplysninger om formålet, deltagernes navne og tilhørsforhold samt dato og sted.

     Beregning af fradrag

     Fradrag for repræsentationsudgifter er begrænset til 25% af de samlede afholdte udgifter. Hvis et arrangement omfatter både virksomhedens ansatte og eksterne forretningsforbindelser, er arrangementets karakter afgørende. Interne arrangementer udelukkende for medarbejdere er fuldt fradragsberettigede, men når forretningsforbindelser deltager, kan kun den del af udgifterne, der er direkte relateret til dem, kræves som repræsentationsudgifter.

      Book et online møde med vores eksperter

      Har du spørgsmål og bekymringer om, hvordan du kan tage din organisation til det næste niveau ved hjælp af HR- eller lønsystemer, outsourcing eller andre tjenester?

       Book et møde