1. Home>
 2. Blog>
 3. HR>
Multi-country payroll

Lønpartnere i flere lande: hvad skal man (ikke) kigge efter?

  Lønninger i Europa er blevet notorisk komplekse, hvilket gør det næsten umuligt at opretholde en fejlfri lønkørsel for din internationale arbejdsstyrke. Outsourcing partnere står i kø for at give dig ro i sindet. Men hvordan ved du, hvilken der er det perfekte match for dig? Se på disse tre overvejelser, og bestem selv.

  #1 Lønsoftware kan ikke udrette mirakler

  Nogle klassiske biler fra 60'erne og 70'erne er indgraveret i bilentusiasters hukommelse. Ikke kun fordi de ser godt ud, men især på grund af deres overlegne motor. En flat-six-motor, en Colombo V12-motor eller en dunkende all-American V8-motor, for blot at nævne nogle få.

  I dag er stort set alle motorer på markedet imidlertid pålidelige og teknisk velfunderede. Så folk fokuserer ikke længere på, hvad der er under motorhjelmen. Det er ganske enkelt ikke vigtigt længere.

  Det samme er sket i lønningsbranchen. De dage, hvor en kraftig, smart lønmotor var en ægte gamechanger, er for længst forbi. Alle leverandører tilbyder nu lignende lønsoftware, der kan behandle et stort antal lønsedler på få minutter. Men hvad ingen af disse industrialiserede digitale processer kan gøre er, at håndtere ekstraordinære medarbejdersituationer. Det er der, hvor teknologien svigter, og motoren sprutter. Med andre ord, findes der ikke lønsoftware med 100 % indbygget overholdelse af reglerne - heller ikke, hvis du vælger en lønmotor i Ferrari-stil.

  Lad os antage, at en medarbejder i Frankrig eller Belgien har 3 dages uddannelsesorlov, men på den anden dag får Covid. Ingen software kan automatisk oversætte en sådan situation korrekt til din lønmotor.

  Tip: Vælg en lønpartner, der kan skifte motor

  Hvorfor gå efter en fancy one-size-fits-all-løsning, hvis du kan få en lige så pålidelig lønmotor, der passer præcis til din virksomheds størrelse, branche og mål? SD Worx tilbyder egne (og tredjeparts) IP-lønmotor til alle dine europæiske teams, uanset om det er et enmandsband i Østrig eller en stor enhed i Storbritannien. Hvert teams lønregistrering vil køre på en lønmotor, der passer til dit formål

  #2 Lokal ekspertise inden for lønregistrering er vigtigere end nogensinde

  Selv om ’Payroll Proficiency Index’ viser, at det primært er virksomheder i Frankrig, Belgien og Tyskland, der kæmper med deres lønrelaterede opgaver, er den stigende kompleksitet i lønningerne en tendens i hele Europa. Der dukker hele tiden nye regler og bestemmelser op, mens eksisterende regler og bestemmelser sjældent ophæves. Resultatet: Det kræver stor lokal ekspertise at holde sig ajour med lovgivningen. Det er naturligvis en af hovedårsagerne til, at lønninger i flere lande generelt outsources, men selv outsourcing partnerne overlever kun med nød og næppe, sumpen af juridiske undtagelser, særlige skattefradrag, fagforeningsregler og så videre..

  Kort sagt, vælg en lønpartner, der er på stedet - bogstaveligt talt. Lokale eksperter, der kender til overenskomster, er dygtige til beskatning og social sikring og ved, hvilke finansielle incitamenter du bl.a. er berettiget til. For at vende tilbage til bilmetaforen: Lokal ekspertise inden for lønadministration sikrer, at du styrer i den rigtige retning, bremser når det er nødvendigt og accelererer fra tid til anden. En jævn køreoplevelse er bedre end en højlydt motor.

  Overholdelse af lovgivningen afhænger ikke af den rigtige teknologi, men af den rigtige lokale ekspertise.

  Tip: Vælg en lønpartner, der har sine egne lokale teams

  Lønpartnere i flere lande, der er afhængige af eksterne organisationer for deres lokale ekspertise, udgør altid en risiko. Når alt kommer til alt, er der stor sandsynlighed for, at de ikke altid er i fokus for disse lokale organisationer, hvilket betyder, at kontinuitet, kvalitet og stabilitet er på spil. Derfor har SD Worx oprettet sine egne lønreguleringsteams i 19 europæiske lande - enestående på markedet.

   

  #3 Payrolls skalerbarhed og fleksibilitet er blevet afgørende

  De sidste par år har vist os, at usikkerheden sandsynligvis er kommet for at blive. Både risici og muligheder kan dukke op på et hvilket som helst tidspunkt. Du skal hurtigt kunne op- eller nedskalere dine aktiviteter forskellige steder. Og naturligvis skal lønhåndteringen udvikle sig samtidig. Du ønsker ikke, at administrative og HR-udfordringer skal stå i vejen for din forretningsstrategi.

  Den enkleste løsning er at få én lønpartner for alle lande inden for din virksomhedsradius. Dette resulterer ikke kun i et enkelt kontaktpunkt og en enkelt kontrakt for din lønadministration i flere lande, men også i øget skalerbarhed og fleksibilitet. Det vil f.eks. være ubesværet at starte en lønningsliste op i et nyt land eller udvide serviceniveauet på en eksisterende lokation. Et (midlertidigt) tilbageslag? Du behøver ikke at vride og vende dig for at komme ud af kontraktlige forpligtelser. Tværtimod kender din lønningspartner din virksomhed ud og ind og kan tænke tingene igennem sammen med dig.

  En enkelt lønningspartner på alle dine lokationer kan blive en allieret for din forretningsstrategi.

  Tip: Start i det små og lad jeres forhold vokse

  Du behøver ikke at gå all in med det samme med en partner med flere lande. Start med et, to eller tre lande, og se, hvordan det går. Det samme gælder for serviceniveauet. Hvis din lønadministration kører gnidningsløst, kan du tilføje tjenester som fleksibel aflønning, tidsregistrering eller rekruttering til blandingen. Det er dig, der bestemmer.

   

   Er du ivrig efter at slå dig sammen med en lønningspartner med flere lande, der tager disse overvejelser til sig?

    Se, hvordan SD Worx kan hjælpe dig